جوراب واریس
جوراب واریس دقیقا مانند بیمه است که شما را در مقابل بیماری واریس بیمه می کند.
جوراب واریس باعث می شود تا رگهای پای شما مانند شلنگی که مسیر خروجش بسته شده متورم نشود.
جوراب واریس مانند یک پمپ عمل می کند که خون را در تمامی سطوع بصورت منظم پخش می کند.
اگر طاقت درد های پا چه موقع خواب چه موقع بیداری را ندارید از این بیماری جلوگیری کنید.
واریس فرقی با فلج شدن ندارد در صورت شیوع بیماری شما به سختی می توانید راه بروید استفاده از جوراب واریس در سنین جوانی به شما کمک میکند که این بیماری را ریشه کن کنید.
واریس نوعی بیماری است که به صورت برجسته شدن و بیرون زدن وریدها تظاهر کرده و ممکن است در اعضای مختلف بدن (مری،کولورکتال و…) دیده شود، ولی عموما واریس را به عنوان درگیری عروق اندام تحتانی میشناسند. دریچه های لانه کبوتری که به صورت یک طرفه به سمت قلب باز میشوند، در بازگرداندن خون از اندام های تحتانی به قلب در برابر جاذبه زمین نقش موثری دارند.
در صورت هر گونه اختلال در عملکرد این دریچه ها، خون در وریدها تجمع یافته و سبب تورم در سیاهرگها میشود. یک نفر از هر ۵ نفر در دنیا مبتلا به واریس است. متوسط سن بروز در مردان ۳۷ سال و در زنان ۴۳ سال میباشد. بارداری و هورمون پروژسترون از عواملی هستند که احتمال وقوع بیماری را افزایش میدهند، بنابراین شاهد بروز بیشتر واریس در زنان نسبت به مردان هستیم.موارد ذکر شده،و جوراب واریس علاوه بر پیشگیری، در درمان واریس نیز موثرند.
جوراب واریس
تغذیه مناسب:
– پیروی از رژیم غذایی متعادل و فعالیت بدنی جهت جلوگیری از اضافه وزن.
– مصرف میوه و سبزیجات.
– کاهش مصرف چربی به خصوص چربی اشباع و قندهای ساده.
– از آنجایی که یبوست یکی از دلایل تشدید واریس است، بنابراین استفاده از مواد غذایی حاوی فیبر (غلات سبوسدار، میوه و سبزیجات) توصیه میشود.
– عدم مصرف سیگار و الکل.
-استفاده از جوراب واریس
با توجه به ویژگیهای فردی، راهکارهای متفاوتی برای درمان واریس توصیه میشود. استفاده از مواد غذایی حاوی کلسیم، منیزیم و منابع غذایی حاوی ترکیبات آنتیاکسیدانی مانند میوهها و سبزیجاتی که به رنگ نارنجی و قرمزند (تمشک، انار، هویج، زرشک، گوجه فرنگی، توت فرنگی و…) در خنثی کردن رادیکال های آزاد موثر بوده و در ترمیم وریدها از طریق ساخت کلاژن، میتوانند موثر باشند. عصاره هسته انگور، که غنی از ترکیبات آنتیاکسیدان است، میتواند اثرات مفیدی بر گردش خون، بافت همبند سیستم قلبی- عروقی و سیستم ایمنی بدن داشته باشد. کاهش مصرف نمک و همچنین مصرف آلو و انجیر به دلیل ملین بودن و نیز استفاده از منابع غذایی حاوی امگا- ۳ (ماهی،گردو و…) میتواند مفید باشد.
میوه شاه بلوط، کروی خاردار و ۳ حجرهای میباشد که حاوی ۱ یا ۲ دانه صاف به رنگ قهوه ای مایل به قرمز با لکههای سفید است. این گیاه حاوی ترکیباتی از جمله اولئیک اسید، تری ترپن، کومارین، تانن و فلاونوئید است. شاه بلوط هندی سبب کاهش نفوذپذیری دیواره مویرگی، افزایش فعالیت ضد التهابی و پاسخ انقباضی نوراپی نفرین، استحکام اندوتلیوم و کاهش ادم از طریق کاهش نفوذپذیری مویرگ میشود. تانن موجود در شاه بلوط نیز، تونیسیته دیواره عروق را افزایش میدهد. اثر درمانی این گیاه به صورت مصرف موضعی در بیماری عروق پا در کشور آلمان به ثبت رسیده است.
خرید جوراب واریس
سایر درمانها:
استفاده از جوراب واریس موثرترین روش برای از بین بردن واریس است مکملهای غذایی مانند کوآنزیم Q10، ویتامین C و مولتی ویتامینها، زیر نظر پزشک یا متخصص تغذیه توصیه میشود. همچنین فعالیت بدنی که با حرکت متناوب پاها همراه است (مانند دوچرخهسواری و شنا) سبب بهبود گردش خون میشود. از سایر راهکارهای درمانی واریس، میتوان به استفاده از جوراب واریس، عدم قرارگیری مستقیم پاها در برابر نور شدید آفتاب، مصرف دارو یا جراحی اشاره کرد.
۵ راه درمان واریس در زنان باردارواریس پا و درمان آن
واریس، تورم رگهای سطح پوست است که در برخی موارد نیز دردناک میشود. این رگها معمولا در ناحیه ساق پا یا رانها و به رنگهای آبی تیره یا بنفش دیده میشوند. هم زمان با رشد کودک و افزایش وزن مادر، این واریس ها شدت پیدا میکند. افزایش سطح هورمون پروژسترون در بدن مادر، باعث شلشدن دیواره رگهای خونی می شود. علاوه بر این، افزایش حجم خون در بدن نیز باعث بزرگ شدن رگها میشود. در ابتلا به واریس، عوامل دیگری مانند سابقه خانوادگی، چاقی و مدت زمان ایستادن نیز دخیل هستند. اگر چه شیوهای قطعی برای پیشگیری از این مشکل وجود ندارد، اما با رعایت مواردی میتوان شدت آن را کاهش داد.
فروش جوراب واریس
۱- ورزش و استفاده از جوراب واریس
واریس بر اثر اختلال در جریان خون رخ میدهد، از این رو زنان باردار باید سعی کنند تا جریان خون را در بدن خود بهبود بخشند. پیادهروی، شنا، دوچرخه سواری، انجام حرکات ایروبیک و استفاده از جوراب واریس … در این میان نقش مؤثری دارند.
۲- بالابردن پاها:
با قراردادن پاها روی سطحی بلند (بالاتر از سطح قلب) جریان خون دوباره به سمت قلب باز میگردد.
۳- جوراب واریس :
کش تنگ جوراب واریس مانع از جریان خون در رگهای میانی پا میشود. از این رو کش جوراب باید گشاد باشد تا خون به راحتی در پاها جریان داشته باشد.
۴- نشستن چهار زانو:
اگرچه ممکن است نشستن در این وضعیت برای مادر راحت باشد، اما باید توجه داشت که این وضعیت، فشار بیشتری را بر رگها وارد آورده و جریان خون را قطع میکند.
۵- ایستادن طولانی مدت:
ایستادن طولانی مدت باعث میشود تا خون در پاها جمع شود، اما در صورت حرکت دادن پاها، خون در پاها جریان پیدا میکند. استفاده از جوراب واریس مانع بروز این مشکل می شود
در موارد حاد، واریس باعث تشکیل لخته خون یا زخم در پاها می شود و گاهی نیز این مشکل با تب همراه است که در این صورت باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد. اگر چه به طور طبیعی طی چند ماه پس از زایمان این مشکل از میان می رود، اما در صورت تداوم آن میتوان از روش های دارویی با تجویز پزشک بهره گرفت.
واریس را با ورزش های مناسب آن درمان کنید
واریس بیماری است که در اثر نارسایی در دریچههای سیاهرگها رخ میدهد و منجر به تورم و برآمدگی رگها خواهدشد. این عارضه معمولاً در پایین ساق پا، پشت زانو و قوزک رخ میدهد و باعث بد منظرگی و درد شدید شده و حتی در مواردی اجازهی رسیدن مواد مغذی به پوست و ماهیچهها را نمیدهد و ممکن است باعث ایجاد زخم شود. وزن زیاد، ایستادن دراز مدت، رانندگی و نشستن طولانی، لباسهای تنگ و در مواردی نارسایی گوارشی و یبوست باعث ایجاد فشار و اختلال در فرم سیاهرگها و عدم خونرسانی میشود. برای درمان واریس عموماً از جورابهای تنگ و محکم مخصوص واریس استفاده میشود. نشستن در حالتی که پا پایینتر از سطح قلب قرار نگیرد در بهبود و درمان این عارضه بسیار مؤثر است.
چه ورزشی برای واریس مناسب است و چه ورزشی مضر؟
اگر شما هم مبتلا به واریس هستید و به ورزش کردن علاقه دارید، حتماً تا به حال از خودتان پرسیدهاید چه ورزشی برای شما مفید است و از شدت دردتان میکاهد؟ حقیقت این است که حتی ورزشکاران حرفهای نیز ممکن است به واریس و نارسایی رگها دچار شوند. بعضی از حرکات ورزشی خطر ابتلا به واریس و دیگر ناهنجاریهای مربوط به رگها را افزایش میدهد. ورزش مهمترین عامل در درمان و پیشگیری از واریس است. زمانی که ورزش میکنید خون بسیار زیادی از سمت ماهیچه ساق پا و سیاهرگها به طرف قلب پمپ میشود، در نتیجه هر چه ماهیچه ساق قویتر باشد، خون بیشتری را به طرف قلب پمپ کرده و خطر ابتلا به واریس را کاهش میدهد. در ادامه خواهیم دید چه ورزشهایی برای واریس مناسب هستند و کدام یک نتیجه معکوس دارند.
۱. پیادهروی
پیادهروی بهترین ورزش برای درمان و پیشگیری از واریس است. پیادهروی یک فعالیت کم شدت است که علاوه بر وارد نیاوردن فشار زیاد بر روی ماهیچهها باعث پمپاژ خون بیشتر و بهبود عملکرد جریان خون میشود. یک هدف برای خودتان مشخص کنید و حداقل ۵ روزدر هفته را به پیادهروی اختصاص دهید. تأثیر این ورزش بهزودی برای شما مشخص خواهد شد.
۲. دوچرخه ثابت و الپتیکال
یک ورزش کمشدت دیگر استفاده از دوچرخه و الپتیکال برای کمک به بازگشت خون از سمت رگهای پا به قلب است که علاوه بر کمک به خونرسانی فشاری به مفاصل و استخوانها وارد نمیکند.
۳. دویدن
دوی نرم و جاگینگ یک ورزش مؤثر در بهبودی مبتلایان به واریس است. دویدن سرعت گردش خون را بیشترمیکند و با اعمال فشار باعث حرکت ماهیچهها و قویتر شدن آنها میشود. اگر به واریس مبتلا هستید بهتر است روی سطح نرم مثل چمن بدوید تا به مفاصلتان ضربه وارد نشود.
۴. وزنه زدن
ورزشهای شدید فشار قابل توجهی بر گردش خون وریدی وارد میکنند. در زمان بلند کردن وزنه در انواع ورزشهای با شدت بالا، خون در راه بازگشت به قلب به ورید اجوف در ناحیه شکم ریخته میشود. این عمل باعث افزایش فشار در شکم شده و زور زدن ناشی از بلند کردن وزنه سنگین مانع بازگشت خون به قلب خواهد شد. در نتیجه خون مجدداً در زمان نامناسب از ناحیه شکم به پاها بازگردانده میشود و منجر به فشار در رگها و وریدها و در نهایت آسیب به سیاهرگها خواهد شد. وزنه زدن و فعالیتهای مشابه آن انتخاب مناسبی برای کمک به درمان واریس نیست. اگر شما به هر دلیلی فعالیتی شبیه به وزنه زدن میکنید در هنگام بلند کردن بازدم انجام دهید تا با رساندن اکسیژن کافی به خون از شدت آسیب به رگها بکاهید.
استفاده از جورابهای محکم نیز به بازگشت خون به سمت قلب کمک میکند. بعضی از فعالیتهای دیگر مثل دراز نشست، اسکوات فول رنج، لانگز و نشستنهای طولانی در یوگا نیز منجر به وخامت واریس میشوند. توصیه میکنیم این ورزشها را در زمانهای بسیار کوتاه و همراه با تمرینات هوازی انجام دهید.
ممکن است شما در شرایطی باشید که نتوانید ورزش کنید، در نتیجه میتوانید با استفاده از جوراب واریس به درمان واریس کمک کنید:
۱- در حالت نشسته یا ایستاده و انجام فعالیتهای روزمره پاهایتان را از زانو خم و راست کنید تا خون در ناحیه ساق پا جریان داشته باشد.
۲- هنگام مسافرت و نشستن طولانی و حتی زمان بارداری از جوراب واریس محکم استفاده کنید تا فشار از روی رگها برداشته شود و به حالت نرمال برگردند.
۳- از پوشیدن کفشهای پاشنه دار تا جایی که مجبور نباشید خودداری کنید. این کفشها ماهیچههای ساق پا را در حالتی قرار میدهند که بسیار ضعیف عمل میکنند.
با خواندن مطالب ذکر شده دریافتید که ورزش و جوراب واریس مهمترین عامل در جلوگیری از بروز واریس است در نتیجه در انتخاب ورزش مناسب دقت کنید، در جمع بندی کلی لازم است بدانید در صورت کار با وزنه باید طوری ورزش کنید که پا یا بالاتر و یا در سطح قلب قرار گیرد. به عنوان مثال از دستگاه پشت پا برای تقویت عضلات همسترینگ استفاده کنید. به هیچ عنوان نفستان را حبس نکنید. نحوهی تنفس صحیح و بازدم در هنگام اعمال فشار روی وزنه را بیاموزید. احتباس اکسیژن و نرسیدن آن به ماهیچه ها باعث ایجاد فشار درون رگی و ابتلا به واریس خواهد شد.
استفاده از جوراب واریس و ویتامینها و غذاهای پرفیبر نقش مهمی در درمان و پیشگیری از واریس دارند. درمان یبوست اولین گام در تغذیه مناسب در جهت بهبود این بیماری است. یبوست باعث اعمال فشار روی سیاهرگها در ساق پا میشود. مصرف غلات سبوسدار، برنج، ماکارونی، میوهها و سبزیجات، کلم سبز و شاتوت توصیه میشود. همینطور استفاده از چربیهای اشباع و کره مارگارین، شیرینی و شکلات که سرشار از چربی هستند، احتمال واریس وریدی را افزایش میدهند.
جوراب واریس